Call Us

for a free consultation(+778)-318-9904

Top 10 Indoor Air Quality Testing Questions

Top 10 Indoor Air Quality Testing Questions

Top 10 Indoor Air Quality Testing Questions

These are the Top 10 Indoor Air Quality Testing Questions you should ask an indoor air quality testing company before getting air quality assessment done.

1. Who will perform the indoor air quality testing?

Is the indoor air quality technician certified and trained to do indoor air quality testing? Has the indoor air quality technician completed at least 1000 or more indoor air quality assessments? Is indoor air quality testing your primary business?

ACE Environmental’s Answer: An Ace Environmental indoor air quality assessment will be completed by a senior indoor air quality professional who is trained and certified to do indoor air quality assessments including experience performing at least 2000 indoor air quality assessment services in both residential and commercial buildings. Indoor air quality testing is ACE Environmental’s primary business.

2. Can you provide a full range of residential and commercial indoor air quality tests?

Are you able to meet my specific needs for indoor air quality testing? Can you provide the proper indoor air quality tests to give me the information I need to assess my indoor air quality?

ACE Environmental’s Answer: ACE Environment’s indoor air quality testing services can provide tests for many different contaminants, buildings and situations. Each of our indoor air quality assessments is customized for the client’s specific needs. We usually start with a free phone consultation to discuss your specific situation to propose an air quality assessment that will provide you with the information you need. 

3.  Are your indoor air quality testing services confidential and discrete?

Does the indoor air quality technician show up with a marked vehicle that will let my neighbours know I am having indoor air quality testing done? Do you provide a confidential indoor air quality testing report that is not released to anyone other than myself unless permission is granted to release the indoor air quality testing report?

ACE Environmental’s Answer: We only use unmarked vehicles and our indoor air testing services are discrete. Your neighbours do not need to know you are having indoor air quality testing completed. We do not release the indoor air quality testing reports to anyone without the client’s permission first.

4. How much will the indoor air quality testing service cost?

Can you quote me a fixed price for the indoor air quality testing? Does your indoor air quality testing cost quoted include all fees? Are you going to add additional fees once you show up for the indoor air quality testing?

ACE Environmental’s Answer:: All ACE Environmental’s indoor air quality testing services are quoted as a fixed price. There are never extra charges added when onsite or after the indoor air quality testing. The price we quote prior to the indoor air quality testing service is the price you pay.

5. How quick can you do my indoor air quality testing?

When can you do the indoor air quality testing? Can I get the indoor air quality testing done in the next 1 to 2 days? Are you going to show up for the indoor air quality testing on time? Can you provide an exact time you will perform the indoor air quality testing so I don’t have to wait around all day for the technician?

ACE Environmental’s Answer: We can normally provide an indoor air quality testing service within 1 to 2 business days of you calling and setting up an appointment. We always set up a specific time to do the indoor air quality testing and we show up on time.

6. Are you going to provide a report with the results from the indoor air quality testing?

Are you going to send an indoor air quality testing report after the indoor air quality testing is complete with easy to an understand report? When will the indoor air quality testing report be sent? Will I get the indoor air quality testing report within 1 business day of the lab results being ready?

ACE Environmental’s Answer: For an indoor air quality testing service we will provide a testing report within 1 business day or if lab testing is required within 1 business day of the lab results being ready. We will provide an easy to understand report with the results of the testing parameters interpreted. 

7. What equipment will you use for the indoor air quality testing?

Does the indoor air quality testing technician have proper testing equipment such as a calibrated air quality meters and proper sampling media?

ACE Environmental’s Answer: We use state of the art indoor air quality monitoring equipment and when lab testing is required we submit samples under chain of custody to a third party labs to make sure the testing is the most accurate possible.

8.  Can you provide other complimentary services other than indoor air quality testing?

If I have an indoor air quality problem after the indoor air quality testing is complete can your company help with the air quality problem? Can you provide various types of air quality assessments if I want a more comprehensive air quality assessment?

ACE Environmental’s Answer: We can provide a range of indoor air quality testing services and remediation of indoor air quality if required. 

9. As an indoor air quality testing company are you accredited with the Better Business Bureau?

Does your company have BBB accreditation as an indoor air quality testing company? Does your company have an A+ rating with the BBB as an indoor air quality testing company proving you have satisfied customers?

ACE Environmental’s Answer: We are fully accredited with the BBB as long time members and we have an A+ rating with the BBB.

10.  Are the indoor air quality testing samples collected that require laboratory analysis analyzed by an accredited third party laboratory?

Do you use accredited third party labs that specialize in air quality analysis? Do you use spore traps to test mold spore types in the air which identifies the mold type by mold group including the more toxic species such as Stachybotrys (toxic black mold)?

Ace Environmental’s Answer: All our indoor air quality samples that require laboratory analysis go to an accredited  third party laboratory that specialize in indoor air quality sample analysis. We provide a certificate of laboratory analysis with all services that require laboratory analysis. When mold testing is part of the indoor air quality assessment we use spore traps to test the air for mold spore types which identifies the mold type by mold group including the more toxic species such as Stachybotrys (toxic black mold).

If you need Air Quality Testing in your home or workplace ACE Environmental can help. Call us for a phone consultation at Call +1 778-318-9904 or. See Indoor Air Quality Testing to learn more about the ACE Environmental Air Quality testing process.

ACE Environmental mold testing service areas include Abbotsford, Burnaby, Coquitlam, Delta, Langley, New Westminster, North Vancouver, Pitt Meadows, Port Moody, Richmond, Surrey, Vancouver, West Vancouver, and White Rock

Add Comment

to top